Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 1 st | Oregano - färsk, ca 1 dl, plockad | |
| 4 msk | Olivolja | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 0,5 st | Citron, ca 1 msk pressad citronjuice | |
| 500 g | Färsk laxfilé, Korshags | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 dl | Grekisk Yoghurt | |
| 1 st | Dill - färsk, ca 1 dl, finhackad | |
| 300 g | Körsbärskvisttomater | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 dl | Kalamataoliver | |
| 0,5 msk | Rödvinsvinäger | |
| 150 g | Fetaost | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 4 st | Pitabröd | |
Sätt ugnen på 150°C varmluft. Blanda oregano med 3 msk olivolja, 1 riven vitlöksklyfta, timjan, 1⁄2 tsk salt, 2 krm peppar och citronzest. Lägg laxen i en ugnsform och bred över örtmarinaden. Baka mitt i ugnen ca 25 minuter tills laxen är genomlagad.
Riv gurkan till tzatzikin grovt på rivjärn, krama ur vätskan med händerna. Blanda med yoghurt, 1 riven vitlöksklyfta och dill. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor, skiva rödlöken tunt och grovhacka oliverna. Blanda tomat, lök och oliver med 1 msk olivolja, rödvinsvinäger och 1 krm salt.
Servera lax, tzatziki, tomatsallad och smulad fetaost med pitabröd.
Bild:
Korshags

26,95 kr /st

217,27 kr /kg

48,18 kr /kg

476,00 kr /kg

96,11 kr /kg

44,50 kr /kg

597,50 kr /kg

1 Cocktailtomater på Kvist Klass1
81,90 kr /kg

30,00 kr /kg

288,46 kr /kg

159,67 kr /kg

47,81 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

2 263,33 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg