Gå vidare till huvudinnehåll
Nachotallrik med pico de gallo
Mari Bergman

Nachotallrik med pico de gallo

30 minMedel
262,40 kr
4 portioner 50,61 kr per portion
Vad sägs om en vegetarisk middag med vegansk pulled beef. Med krispiga nachos, pico de gallo och smörstekt majs lovar vi att det blir en ny favorit till fredagstacon.

Pulled “beef”
400 gVegetariska Bitar
0,5 stRödlök
1 klyftaVitlök Vanlig
25 gTaco Kryddmix
2 mskRapsolja
Pico de gallo
250 gKörsbärstomater
0,5 stRödlök
1 klyftaVitlök Vanlig
20 gChilifrukter
1 stLime
1 stKoriander - färsk, (kruka)
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
Smörstekt majs
380 gMajskorn
30 gJalapeno Färsk
25 gSmör
3 krmSalt
Tillbehör
180 gTortillachips
100 gOstsås
1 stLime
Instruktioner
1

Pico de gallo: Skölj och tärna tomaterna och skölj och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Blanda samman i en skål och tillsätt finhackad koriander, rivet limeskal, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Majs: Sila av vätskan från majsen och finhacka jalapeno. Fräs majs och jalapeno i smöret och krydda med salt.

4

Pulled "beef": Skala och finhacka rödlök och vitlök.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek pulled beef med lök och vitlök i ca 4-5 minuter. Krydda med tacokrydda.

6

Lägg upp nachochips på fat och strö över pulled beef, pico de gallo och majs. Ringla över cheddarsås och strö lite korianderblad över. Servera med limeklyftor.

Bild:

Susanna Blåvarg