Gå vidare till huvudinnehåll
Dulce de leche paj med färska bär
Mari Bergman

Dulce de leche paj med färska bär

20 minEnkelt
253,70 kr
10 portioner 20,54 kr per portion
Denna somriga variant på Banoffeepaj är oslagbar och är precis lika god och lättlagad som originalet. Pajen passar perfekt till sommarens alla kalas och fikastunder.

Pajdeg
120 gSmör
300 gDigestive original
Fyllning
397 gKaramelliserad mjölk
1 krmFlingsalt
3 dlVispgrädde
250 gJordgubbar Färska
125 gHallon Färska
125 gBlåbär
Instruktioner
1

Mixa kexen till ett smul i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

2

Lägg ett bakplåtspapper i en springform ca 22 cm i diameter. Tryck ut kexblandningen i formen och låt stå i frysen i ca 10 min.

3

Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt. Vispa grädden mjuk och luftig.

4

Skiva hälften av jordgubbarna och halvera hälften.

5

Ta ut pajbottnen från frysen och ta loss den från springformen. Lägg den på ett fat och fördela den karamelliserade mjölken över. Fördela ett lager skivade jordgubbar samt hälften av hallon och blåbär över. Häll över den lättvispade grädden och dekorera med resten av hallonen och blåbär samt de halverade jordgubbarna. Servera med detsamma.

Bild:

Susanna Blåvarg