Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
600 g | Kycklingfile | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 dl | Majsstärkelse | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Färsk ingefära | |
200 g | Hoisinsås | |
0,5 dl | Vatten | |
1 st | Lime | |
1 msk | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
200 g | Broccoli, gärna broccolini | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Hoisinkyckling: Tärna kycklingfiléerna och lägg i en bunke. Krydda med salt och peppar runt om. Tillsätt majsstärkelsen och blanda om så att den täcker kycklingen runt om.
Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med hoisinsås, vatten och limesaft
Stek broccolinin i lite rapsolja i en stekpanna. Lägg över på ett fat och krydda med lite salt.
Torka ur pannan och hetta upp ny rapsolja. Stek kycklingbitarna i omgångar på medelhög-hög värme så att de får en krispig yta. Lägg tillbaka all stekt kyckling i pannan och tillsätt hoisinsåsen. Låt såsen koka in snabbt i kycklingen.
Servera hoisinkycklingen tillsammans med ris och stekt broccolini.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria