Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
28 g | Taco Kryddmix | |
1 st | Ägg | |
2 msk | Majsstärkelse | |
2 dl | Panko | |
2 msk | Rapsolja | |
Avokadokräm | ||
2 st | Avokado | |
1 st | Lime | |
2 tsk | Olivolja | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
Mangosalsa | ||
1 st | Mango Färsk | |
1 st | Gurka | |
40 g | Salladslök | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
25 g | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Mynta - färsk | |
1 st | Lime | |
1 krm | Salt, efter smak | |
1 krm | Svartpeppar, efter smak | |
Tillbehör | ||
300 g | Tortilla | |
50 g | Krispsallat |
Mangosalsa: Skala mangon. Tärna mango och gurka smått. Skiva salladslöken och skala och riv ingefära. Finhacka chilipeppar och mynta. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft samt salt och peppar efter smak.
Avokadokräm: Mosa samman avokadoköttet och tillsätt rivet limeskal, limesaft olivolja samt salt och peppar efter smak.
Skär laxfiléerna i mindre kuber. Krydda med tacokrydda runt om på alla sidor.
Vispa upp ägget i en skål och häll majsstärkelse och ströbröd på varsin tallrik. Vänd laxbitarna först i majsstärkelsen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg alla laxbitar på en ren tallrik.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxbitarna krispiga i ca 1-2 minuter/sida.
Servering: Grilla tortillabröden snabbt på båda sidor i en torr stekpanna/grillpanna. Servera med avokadokräm, salladsblad, mangosalsa och laxbitar. Toppa med lite färska myntablad och ev en chilimajonnäs eller chilisås.
Bild:
Susanna Blåvarg
179,90 kr /kg
248,75 kr /kg
3,25 kr /st
124,75 kr /kg
42,79 kr /kg
42,02 kr /kg
68,92 kr /kg
66,48 kr /kg
103,60 kr /kg
299,00 kr /kg
198,00 kr /kg
269,50 kr /kg
49,84 kr /kg
88,67 kr /kg
59,88 kr /kg
49,90 kr /l
1 Olivolja Spanien Extra Jungfru EKO
143,90 kr /l
95,60 kr /kg
730,49 kr /kg