Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålscurry med rostade kikärtor
Mari Bergman

Blomkålscurry med rostade kikärtor

30 minMedel
108,70 kr
4 portioner 14,79 kr per portion
En lättlagad gryta på prisvärda råvaror som dessutom passar perfekt i matlåda.

Rostade kikärtor
380 gKikärtor Kokta
0,5 mskRapsolja
1 tskSpiskummin
0,5 tskPaprikakrydda
2 krmSalt
Blomkålscurry
450 gBlomkål Färsk
300 gPotatis
100 gPurjolök
3 dlVatten
250 mlHavrebaserad matlagning
3 mskRapsolja
1 mskSpiskummin
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
3 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kikärtor: Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Blanda kikärtorna med spiskummin, paprikapulver, salt och olja. Sprid ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 15 minuter.

3

Blomkålscurry: Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv vitlök.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs blomkål, potatis, purjolök, vitlök och spiskummin i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt havregrädde och vatten och låt det puttra i 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

5

Toppa blomkålsgrytan med de rostade kikärtorna och servera gärna med ris, gryn eller nudlar.

Bild:

Susanna Blåvarg