Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Majonnäs | ||
1 msk | Dijonsenap | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
3 dl | Rapsolja | |
Hummerbakelse | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Kavring | |
2 tsk | Olivolja | |
1 st | Schalottenlök | |
2 msk | Citron | |
4 msk | Smör | |
0,5 dl | Dill - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Örtsalt | |
2 st | Hummer | |
1 msk | Chilipeppar Röd, ca 0,5 st |
Blanda äggula, vitvinsvinäger och dijonsenap i en glas- eller plastskål.
Plocka ur hummerköttet från klor, stjärtar och kropp. Dela köttet i mindre bitar med händerna, torka köttet ordentligt på hushållspapper.
Häll i rapsolja med en fin och jämn stråle samtidigt som du vispar med en ballong- eller elvisp.
Hummerbakelse:
Skala och finhacka schalottenlök. Kärna ur och finhacka chili.
Skala och finhacka vitlök. Finhacka dill.
Blanda ordentligt med hummerköttet i en bunke. Krydda med sellerisalt och svartpeppar.
Tillsätt citronsaft och olivolja. Rör om ordentligt.
Blanda avslutningsvis i 0,5 dl (till 4 portioner) av den hemgjorda majonnäsen i hummerröran.
Skär bort kanterna från kavringen och dela skivorna diagonalt så att du får två trekanter av en brödskiva.
Smält smör i en stekpanna på hög värme, 1 msk smör till två stycken trekanter.
Rosta kavringstrekanterna på vardera sida i smöret. Torka av och låt brödet svalna på hushållspapper innan uppläggning.
Garnera vardera hummerbakelse med en dillkvist och servera med en citronklyfta och rostad kavring, två trekanter per bakelse. Strö över svartpeppar på bakelserna innan servering.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria