Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Rostad blomkål och kikärtor | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 30 g | Mandlar | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 st | Blomkål Färsk | |
| 390 g | Kikärtor | |
| Avokadodipp | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 1 st | Avokado | |
| 1 krm | Salt | |
| 1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Tillbehör | ||
| 35 g | Salladsmix | |
| 350 g | Libabröd | |
| 75 g | Fetaost | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostad blomkål och kikärtor: Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en ugnsfast form. Klicka över smör och rosta i ugn i 20 min.
Avokadodipp: Mixa ihop avokadokött, yoghurt och 1-2 tsk citronsaft med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj sallad och skölj och tärna gurka. Värm bröden i 1 min i ugnen strax innan servering.
Montering: Lägg sallad i botten av varje bröd. Fyll på med rostad blomkål och kikärtor samt avokadodipp. Toppa med smulad fetaost, hackade mandlar och myntablad. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: 712 kcal. 23 g protein, 32 g fett, 70 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

185,00 kr /kg

38,95 kr

50,00 kr /kg

54,24 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

44,50 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

45,30 kr /kg

159,67 kr /kg

62,78 kr /kg

269,50 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

30,50 kr

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr

111,90 kr /kg

31,95 kr