Gå vidare till huvudinnehåll
Torskburgare med citron och pepparrot
Kokbok

Torskburgare med citron och pepparrot

30 minEnkelt
265,05 kr
4 portioner34,78 kr per portion
Det här är ett recept som älskas av både små och stora, den perfekta vardagsmaten. Tänk att det går att göra något så genuint, så nyttigt och så gott på så lite tid! Självklart kan du använda färsk torsk om du vill. Smaklig måltid!

Torskburgare
400 gTorskfilé Fryst
2 mskRapsolja
1 stÄgg
1 krmVitpeppar Malen
1 tskSalt Fint
150 gCitron, (1 st)
Pepparrotsdressing
2 mskÄkta Majonnäs
1 tskPepparrot Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt Fint
Tillbehör
1 stRödlök
600 gLantbröd
3 stVanliga Tomater
180 gRomansallat
Instruktioner
1

Låt fisken tina och skär den i bitar. Mixa torsken i mixer eller matberedare tillsammans med ägg, rivet skal från en citron, salt och peppar. Forma till fyra burgare. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek burgarna i 2–3 minuter på varje sida.

Blanda ihop yoghurt, majonnäs och riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna och löken, bryt salladsbladen i mindre blad.

Rosta brödskivorna i brödrost eller ugn.

Bygg burgarna och servera.

Bild:

Ulrika Ekblom