Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Apelsin | |
500 g | Vitkål | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
3 dl | Couscous | |
Köttbullar | ||
400 g | Lammfärs | |
1 tsk | Garam Masala | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
0,75 tsk | Salt Fint | |
Sås | ||
1 krm | Strösocker | |
0,5 g | Saffran | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Vatten |
Köttbullar: Blanda färsen i en skål med garam masala, salt och peppar. Dela den i 4 lika stora bitar, blöt händerna och rulla 4 köttbullar av varje del.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene.
Sås: Töm saffranpåsen i en kopp, häll på kokande vatten så att det precis täcker och låt det stå och dra. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken med chiliflakes hastigt i olivolja i en liten kastrull. Tillsätt saffransvattnet, avrunna kikärter och passerade tomater. Lägg på locket och låt såsen sjuda på svag värme. Smaka av såsen med socker, salt och peppar. Skölj och finhacka koriandern.
Tillbehör: Tillred couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
Sallad: Strimla och skölj vitkålen och lägg i en skål. Blanda ihop dressing på olja, vit balsamvinäger, honung en nypa salt och peppar. Tillsätt dressingen till vitkålen och massera in ordentligt. Lägg upp vitkålen på ett fat. Skala och filéa apelsinen och lägg klyftorna över vitkålssalladen.
Servering: Slå såsen över köttbullarna, strö över koriander och servera med couscous och vitkålssallad.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 701 Fett: 21 g Protein: 50 g Kolhydrater: 71 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria