Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Laxfilé | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
400 g | Tagliatelle | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Saffranssås | ||
2 msk | Vatten | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Fiskfond | |
2 msk | Vitvinsvinäger | |
0,5 g | Saffran |
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan.
Saffranssås: Blanda saffran med vitvinsvinäger, vatten och fiskfond i en liten kastrull. Koka upp och låt det sjuda tills hälften har reducerats. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda på svag värme.
Placera laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och sätt in i ugnen ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt broccolin koka med de sista minuterna om du vill spara på disk. Annars så kokar du den i en kastrull vid sidan om.
Rör ihop såsen med den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Servera pastan med broccoli, lax och citronklyftor.
Näringsvärde: 721 KCAL 34g Protein 40g Fett 53g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko