Mustig linssoppa
Mari Bergman

Mustig linssoppa

30 minEnkelt
125,30 kr
4 portioner10,79 kr per portion
En härlig vegansk soppa med smak av bland annat chili och spiskummin som passar perfekt till lunch eller middag. Soppan håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och går även att frysa in. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,12

Linssoppa
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChiliflakes
0,5 stGul lök
350 gRöda Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskTomatpuré
125 gKörsbärstomater
1 tskTorkad gurkmeja
0,5 tskIngefära Malen
2 tskVitvinsvinäger
2 mskGrönsaksbuljong
0,5 tskKanel Malen
1 lVatten
1 tskSpiskummin
2 mskRapsolja
1 krmSalt Fint
Tillbehör
150 gKnäckebröd
Instruktioner
1

Linssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med ingefära, kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt på låg värme utan att det tar färg.

2

Tillsätt tomatpuré och vinäger och låt det fräsa 30 sek.

3

Tillsätt röda linser, cocktailtomater, vatten och buljong. Låt soppan puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.

4

Späd ev med mer vatten. Smaka av soppan med salt och peppar.

Servera soppan med knäckebröd och valfritt pålägg.

Näringsvärde: 438 kcal, 25 g protein, 8 g fett, 59 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir