Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Linssoppa | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Chiliflakes | |
0,5 st | Gul lök | |
350 g | Röda Linser Torkade | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Tomatpuré | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Grönsaksbuljongpulver | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
1 l | Vatten | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
150 g | Knäckebröd |
Linssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med ingefära, kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt på låg värme utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpuré och vinäger och låt det fräsa 30 sek.
Tillsätt röda linser, cocktailtomater, vatten och buljong. Låt soppan puttra på låg värme i ca 20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.
Späd ev med mer vatten. Smaka av soppan med salt och peppar.
Servera soppan med knäckebröd och valfritt pålägg.
Näringsvärde: 438 kcal, 25 g protein, 8 g fett, 59 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Lantbuljong EKO 200g Renée Voltaire
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt