Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fisk | ||
| 600 g | Koljafile | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 st | Aluminiumfolie | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Gremolatasås | ||
| 1 msk | Fiskfond | |
| 2 krm | Salt | |
| 2 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| Tillbehör | ||
| 125 g | Sockerärta Färsk | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 1 st | Röd Paprika | |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Gremolata: Skala och riv vitlöken. Tvätta och riv citronskalet och finhacka persiljan. Blanda ihop i en liten skål.
Gremolatasås: Koka ihop grädde och fiskbuljong med hälften av gremolatan i en kastrull på svag värme. Krydda ev med lite salt.
Fisk: Salta och peppra koljafiléerna på båda sidor. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna och stek fisken försiktigt på båda sidor. Pressa över lite citronsaft. Lägg upp fisken på ett fat slå över gremolatasåsen. Täck med folie och håll det varmt.
Tillbehör: Skölj ur pannan och fräs sockerärtorna i lite nytt smör. Skölj och skär paprikan i bitar.
Strö över resten av gremolatan över fisken och servera tillsammans med kokt potatis, sockerärtor och paprikabitar.
Näringsvärde: Kcal: 533 Fett: 27 g Protein: 34 g Kolhydrater: 37 g
Bild:
Malou Fickling

195,44 kr /kg

189,50 kr /kg

54,24 kr /kg

21,95 kr /st

69,00 kr /l

246,33 kr /kg

22,17 kr /kg

61,67 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

145,00 kr /kg

1,58 kr /m

29,17 kr /kg

230,56 kr /l