Gå vidare till huvudinnehåll
Karims Shahi Mugla
Hemmakock

Karims Shahi Mugla

30 minEnkelt
499,50 kr
4 portioner57,15 kr per portion
Tidning #1 2012 - Karim Rezaul

Sås
20 gFärsk ingefära
4 dlVispgrädde
2 mskSmör
2 dlYoghurt Naturell
2 mskMandelmjöl
6 mskRiven kokos
1 mskStrösocker
2 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Färsk, 1 msk
2 krmTorkad gurkmeja
2 mskTomatpuré
Kyckling
2 mskSmör
100 gRiven kokos
2 krmSalt Fint
2 stVitlök Vanlig
200 gFärsk bladspenat
2 krmSpiskummin
2 krmKoriander - torkad
200 gFärskost Naturell
60 gCashewnötter Naturella
2 stKycklingfile
2 krmTorkad gurkmeja
Instruktioner
1

Kyckling Banka ut kycklingfiléerna och finhacka vitlök. Krossa hälften av cashewnötterna och finmal resten. Fräs samtliga ingredienser i smör på medelvärme, cirka 5 minuter. Fyll de utbankade kycklingfiléerna med blandningen och rulla ihop dem. Grädda på mittersta falsen i ugnen, 175 grader i 8-10 minuter. Ta ut och dela på mitten.

Sås Fräs pressad vitlök och finriven ingefära i smör. Häll i grädden och yoghurten samt resten av kryddorna. Koka upp och tillsätt ca 6 msk vatten. Låt koka upp igen. Häll över kycklingfiléerna.

Rosta cashewnötter och mandlar att toppa över tallrikarna. Servera med ris.