Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Örtdressing | ||
1 tsk | Salt | |
1 msk | Herbes de Provence | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
Sallad | ||
25 g | Pinjenötter | |
225 g | Haricot Verts Fryst | |
65 g | Salladsmix | |
2 st | Avokado | |
240 g | Räkor i Lake | |
2 dl | Quinoa | |
4 st | Ägg |
Sallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
Koka äggen mjuka, ca 4-5 min. Lägg i haricots vertsen i vattnet den sista minuten så att de tinar. Sila av vattnet och spola kallt.
Sila av spadet från räkorna och lägg upp i en skål.
Skölj salladen och lägg upp på ett fat.
Örtdressing: Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Blanda hälften av dressingen med räkorna.
Sallad: Spola det kokta grynet kallt och blanda med haricots verts och resten av dressingen. Lägg upp på salladsfatet och toppa med räkor, skivad avokado, ägghalvor och pinjekärnor.
Näringsvärde: 525 kcal, 23 g protein, 30 g fett, 39 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1