Gå vidare till huvudinnehåll
Röding med grönsaker
Hemmakock

Röding med grönsaker

40 minEnkelt
581,55 kr
4 portioner 120,54 kr per portion
Röding med grönsaker

800 gRöding
1 stPersilja - färsk
1 stOregano - färsk
2 krmSvartpeppar
0,5 dlOlivolja
4 krmSalt
Grönsaker
10 stSvarta oliver utan kärnor
1 stPurjolök
1 stMorötter
2 mskMatlagningsvin Vitt
1 dlOlivolja
1 stZucchini
0,5 stDill - färsk
0,5 stStjälkselleri
0,5 dlVatten
Instruktioner
1

Snitta rödingen och fyll den med färska örtkryddor. Salta och peppra. Pensla fisken med olivolja. Skölj grönsakerna och ansa dem. Skär dem i skivor och lägg dem i en ugnseldfast form eller i en långpanna. Slå över vattnet, det vita vinet och olivoljan och rör om så att allt blandas väl. Sätt in både fisk och grönsaker i ugnen samtidigt. Fisken läggs på galler och formen med grönsaker ställs under. Låt stå i ca 200°C i 35-40 minuter.