Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Till servering | ||
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| Kryddor | ||
| 2 tsk | Rökt paprikapulver | |
| 1 msk | Kummin | |
| 2 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 msk | Torkade rönnbär | |
| Gulasch | ||
| 1 st | Gul lök | |
| 4 klyfta | Vitlök | |
| 2 st | Palsternacka | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 l | Vatten | |
| 1 dl | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
| 2 st | Morötter | |
| 200 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
| 20 g | Chilifrukter, (1 st) | |
| 500 g | Älgstek | |
| 6 st | Potatis | |
| 3 dl | Rött matlagningsvin | |
Låt köttet bli rumstempererat.
Skiva kött och sidfläsk. Mortla, hacka eller mixa kryddorna. Skiva morot, palsternacka, lök, vitlök, paprika och chili.
Hetta upp olja och en klick smör i en gryta. Bryn kött och fläsk. Blanda ner alla grönsaker och kryddor och stek ytterligare några minuter.
Slå på vin, fond och vatten och låt puttra på låg värme under lock ca 3 timmar. Kolla till grytan då och då, och späd eventuellt med mer vatten.
Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner potatisen i grytan när köttet är mört och låt puttra ytterligare 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera med crème fraiche eller smetana och bröd.
Bild:
Charlie Bennet

69,90 kr /l

863,51 kr /kg

547,50 kr /kg

19,67 kr /kg

217,27 kr /kg

27,90 kr /kg

48,67 kr /kg

230,56 kr /l

13,95 kr

143,87 kr /kg

198,00 kr /kg

399,00 kr /kg

24,39 kr /kg

2 263,33 kr /kg

171,80 kr /l
