Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sotad lax | ||
1 msk | Salt | |
0,5 tsk | Vitpeppar | |
500 g | Laxfilé | |
2 st | Huvudsallat | |
1 msk | Strösocker | |
0,5 st | Citron | |
Salsa Verde | ||
30 g | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
2,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Tabasco | |
1,5 msk | Dijonsenap | |
30 g | Gräslök - färsk | |
100 g | Spenat Hackad Fryst | |
2 tsk | Lime |
Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.
Skär laxen i 3 cm stora kuber. Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter. Skölj salladshuvudena, skär i mindre bitar och fördela på ett fat. Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.
Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.
Bild:
Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria