Gå vidare till huvudinnehåll
Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

Salsa Verde med sotad lax och grönsallad

45 minEnkelt
566,95 kr
4 portioner45,93 kr per portion
En fräsch fiskrätt med hetta från tabasco. Se till att olivoljan är iskall vid tillagningen för att få såsen riktigt krämig och god! Recept av Tina Nordström i samarbete med Findus.

Sotad lax
1 mskSalt Fint
0,5 tskVitpeppar
500 gLaxfilé
2 stHuvudsallat
1 mskStrösocker
0,5 stCitron
Salsa Verde
30 gPersilja - färsk
1 tskSalt Fint
2,5 dlOlivolja
1 krmTabasco
1,5 mskDijonsenap
30 gGräslök - färsk
100 gSpenat Hackad Fryst
2 tskLime
Instruktioner
1

Börja med att kyla ner olivoljan i frysen ca 2 timmar så att den stelnar något. Mixa örter, spenat och dijonsenap till en slät massa. Tillsätt den kalla oljan och mixa såsen slät och grön. Smaksätt såsen med limejuice, salt och några droppar tabasco. Förvara såsen i kyl till servering så håller konsistensen bättre. Om såsen delar sig så är det bara att mixa upp den med mixerstav igen.

Skär laxen i 3 cm stora kuber. Blanda 1 msk salt och 1 msk socker och gnid in laxbitarna i blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter. Skölj salladshuvudena, skär i mindre bitar och fördela på ett fat. Torka av laxen väl med papper och bryn den i het stekpanna 1–2 minuter på varje sida tills den blir ”sotad”.

Lägg upp laxen på salladen och klicka över Salsa Verde. Avsluta med malen vitpeppar och lite pressad citron.

Bild:

Findus