Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kikärtsfritters | ||
1 dl | Panko | |
1 g | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Persilja - fryst | |
1 msk | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Potatismjöl | |
400 g | Kikärtor Kokta | |
1 msk | Rapsolja | |
Majssallad | ||
2 st | Majskolv färdigkokt | |
0,5 st | Lime | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 msk | Olivolja | |
Guacamole | ||
1 krm | Cayennepeppar | |
0,5 st | Citron | |
2 krm | Salt | |
3 st | Avokado | |
1 klyfta | Vitlök |
Skölj kikärtorna. Skala och hacka löken. Mixa ärtor, lök, persilja, potatismjöl och vatten. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma till ca 16 bollar och vänd dem i pankoströbröd. Låt vila i 15 minuter innan du steker de frasiga i olja, ca 2 minuter per sida.
Skala och kärna ur avokadon. Mixa den i mixer eller mosa med en gaffel tillsammans med citronsaft, salt, vitlök och gärna lite cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
Skiva och finhacka chilifrukten. Bland ner i olja och pressa ner limesaft. Blanda ner majskorn eller ät majskolvarna hela och droppa dressingen ovanpå.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria