Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsstekt hoki med kokt potatis, dllsås och fetaostsallad

Ugnsstekt hoki med kokt potatis, dllsås och fetaostsallad

50 minEnkelt
329,90 kr
4 portioner 35,58 kr per portion
Smakrik fiskrätt

Huvudmålet
2 mskCitronjuice - råpressad
1 kgPotatis Fast
400 gHokifilé
1 krmFlingsalt
4 stSoltorkade Tomater
2 mskSmör
Fetaostsallad
0,5 stSalladsmix
75 gFetaost
0,25 stPersilja - färsk
2 tskOlivolja
0,5 stRödlök
0,5 stGurka
2 tskBalsamvinäger
Dillsås
2 mskDill - torkad
2 stÄgg
1 dlRapsolja
2 mskSenap
1 mskHonung
Instruktioner
1

Huvudmålet:

Koka potatisen i saltat vatten under lock tills den är genomkokt, tar ungefär 20 min. mät upp smöret i en skål. Finhacka soltorkade tomater. dela citronen på mitten och pressa över smöret. Blanda smör, tomater och citron till en pasta. Dela filéerna på mitten och lägg i ugnsfast form. Klicka på smörblandningen på fisken och stek i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter tills fisken är klar.

Fetaostsallad:

Skär gurkan på längden, skär i skivor. Hacka rödlöken. Hacka persilja till ungefär 1 msk. Blanda gurka, salladsmix, hackad persilja och rödlök. Smula ner fetaosten och droppa lite olivolja och balsamvinäger över, blanda och låt stå till servering.

Dillsås:

Separera äggen och blanda äggulor, senap och honung i en skål. Tillsätt rapsolja lite i taget medan du hela tiden vispar ordentligt tills såsen tjocknar. Smaksätt med dill och eventuellt salt och peppar.

Servera fisken med kokt potatis, fetaost sallad och dillsåsen.