Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Huvudmålet | ||
2 msk | Citronjuice - råpressad | |
1 kg | Potatis Fast | |
400 g | Hokifilé | |
1 krm | Flingsalt | |
4 st | Soltorkade Tomater | |
2 msk | Smör | |
Fetaostsallad | ||
0,5 st | Salladsmix | |
75 g | Fetaost | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
2 tsk | Balsamvinäger | |
Dillsås | ||
2 msk | Dill - torkad | |
2 st | Ägg | |
1 dl | Rapsolja | |
2 msk | Senap | |
1 msk | Honung |
Huvudmålet:
Koka potatisen i saltat vatten under lock tills den är genomkokt, tar ungefär 20 min. mät upp smöret i en skål. Finhacka soltorkade tomater. dela citronen på mitten och pressa över smöret. Blanda smör, tomater och citron till en pasta. Dela filéerna på mitten och lägg i ugnsfast form. Klicka på smörblandningen på fisken och stek i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter tills fisken är klar.
Fetaostsallad:
Skär gurkan på längden, skär i skivor. Hacka rödlöken. Hacka persilja till ungefär 1 msk. Blanda gurka, salladsmix, hackad persilja och rödlök. Smula ner fetaosten och droppa lite olivolja och balsamvinäger över, blanda och låt stå till servering.
Dillsås:
Separera äggen och blanda äggulor, senap och honung i en skål. Tillsätt rapsolja lite i taget medan du hela tiden vispar ordentligt tills såsen tjocknar. Smaksätt med dill och eventuellt salt och peppar.
Servera fisken med kokt potatis, fetaost sallad och dillsåsen.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel