Mexikansk köttfärssås med krispigt majsris och nacho
Mari Bergman

Mexikansk köttfärssås med krispigt majsris och nacho

30 minEnkelt
213,75 kr
4 portioner30,00 kr per portion
Det här är en lättlagad rätt som kommer uppskattas av både stora och små. Du gör egen tacokrydda som du smaksätter köttfärssåsen med. Enkelt och gott!

Köttfärssås
4 tskPaprikakrydda
500 gKöttfärs - Nöt
390 gPasserade Tomater
1 mskOlivolja
3 tskSpiskummin
1 tskChiliflakes
1 stGul lök
1 dlVatten
2 krmStrösocker
3 tskTorkad oregano
1 tskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
Majsris
0,5 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
3 dlBasmatiris
340 gMajskorn
Tillbehör
200 gTacochips
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Majsris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano, socker och salt i en liten skål.

3

Fräs färsen genomstekt i olja och tillsätt lök, vitlök och kryddblandningen. Fräs ytterligare i ca 2 min. Tillsätt passerade tomater och vatten och låt såsen puttra i ca 10 min.

4

Majsris: Sila av majsen. Fräs majsen i olja på hög värme så att majsen blir krispig. Krydda med salt. Blanda majsen med det kokta riset.

5

Tillbehör: Skölj och tärna gurkan och lägg i en skål. Häll upp nachochipsen i en skål.

Servera köttfärssåsen med krispigt majsris, nachochips och gurka.

Näringsvärde: 851 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 97 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir