Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttfärssås | ||
| 4 tsk | Paprikakrydda | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 390 g | Passerade Tomater | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 3 tsk | Spiskummin | |
| 1 tsk | Chiliflakes | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 dl | Vatten | |
| 2 krm | Strösocker | |
| 3 tsk | Torkad oregano | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Majsris | ||
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 dl | Basmatiris | |
| 340 g | Majskorn | |
| Tillbehör | ||
| 200 g | Tacochips | |
| 0,5 st | Gurka | |
Majsris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano, socker och salt i en liten skål.
Fräs färsen genomstekt i olja och tillsätt lök, vitlök och kryddblandningen. Fräs ytterligare i ca 2 min. Tillsätt passerade tomater och vatten och låt såsen puttra i ca 10 min.
Majsris: Sila av majsen. Fräs majsen i olja på hög värme så att majsen blir krispig. Krydda med salt. Blanda majsen med det kokta riset.
Tillbehör: Skölj och tärna gurkan och lägg i en skål. Häll upp nachochipsen i en skål.
Servera köttfärssåsen med krispigt majsris, nachochips och gurka.
Näringsvärde: 851 kcal, 38 g protein, 33 g fett, 97 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

153,00 kr /kg

39,74 kr /kg

19,67 kr /kg

60,51 kr /kg

79,89 kr /kg

66,48 kr /kg

31,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

30,50 kr

37,95 kr

22,50 kr /kg

6 000,00 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

59,95 kr /kg