Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kryddmix | ||
1 msk | Svartpeppar | |
3 msk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Cayennepeppar | |
1 tsk | Vitpeppar Malen | |
1 msk | Chilipulver | |
1 msk | Salt | |
1 msk | Torkad oregano | |
1 msk | Vitlökspulver | |
Mangosalsa | ||
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Lime | |
2 st | Mango | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
Tillbehör | ||
3 msk | Creme Fraiche Naturell | |
2 st | Avokado | |
1 st | Tortilla - Små | |
Tacokött | ||
1 msk | Kinesisk soja | |
1 kg | Fläskkarré Skivor | |
1 st | Lime | |
1 st | Apelsin | |
5 klyfta | Vitlök | |
0,5 l | Läsk liten | |
1 tsk | Spiskummin |
Skär karrén (benfri) i små bitar och massera in kryddmixen. Pressa över lime och apelsin. Tillsätt soja, spiskummin, vitlök och låt marinera i minst 1 timme, gärna över natten.
Spara marinaden. Stek köttet. När köttet fått färg häll över marinaden. Häll över cola så att det täcker, fyll på när det behövs. Koka minst 2 timmar under lock. Ta av locket mot slutet.
Servera med tortillas, gucamole och mangosalsa.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1