Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatpasta | ||
1 st | Körsbärstomater | |
0,5 msk | Vinäger | |
1 dl | Svarta oliver utan kärnor | |
400 g | Tagliatelle | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
Till servering | ||
1 st | Basilika - färsk | |
125 g | Mozzarellaost | |
Lövbiff | ||
400 g | Lövbiff | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar |
Koka upp vatten till pastan.
Lövbiff: Strimla lövbiffen. Salta och peppra.
Tomatpasta: Skölj och dela tomaterna i små bitar. Skala och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt 1 msk olja, ½ msk vinäger, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i oliverna. Låt tomatblandningen dra i rumsvärme.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Värm hastigt tomatblandningen i en stekpanna.
Häll av vattnet från pastan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och häll tomatblandningen över.
Torka ur stekpannan och tillsätt en klick smör eller olja. Stek lövbiffen hastigt.
Lägg pastan på ett stort fat. Riv över mozzarella och basilikablad. Toppa med den strimlade lövbiffen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla