Gå vidare till huvudinnehåll
Havreflakes med rabarberkompott och vaniljfil

Havreflakes med rabarberkompott och vaniljfil

30 minEnkelt
181,15 kr
4 portioner33,11 kr per portion
Lyxig frukost som blir extra fin om den serveras i glas. Välj gärna en fil som är lite tjockare, exempelvis Fjällfil. Turkisk eller grekisk yoghurt blir också gott!

Vaniljfil
1 lFilmjölk Naturell
2 tskVaniljsocker
Till servering
4 dlHavreflingor
Rabarberkompott
0,5 tskKardemummakärnor
0,5 dlStrösocker
5 stFärsk rabarber
Instruktioner
1

Skala rabarbern och skär i ca 2 cm breda bitar. Mortla kardemumman.

2

Lägg rabarbern i en kastrull, tillsätt socker, kardemumma och någon matsked vatten. Låt puttra samman under omrörning, ca 10 minuter eller tills rabarbern mjuknat. Justera eventuellt smaken med lite mer socker.

3

Blanda filen med vaniljpulver och florsocker, alternativt vaniljsocker.

4

Häll upp filen i skålar eller glas och toppa med rabarberkompott och havreflakes.