Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Pumpakärnor | |
1,5 tsk | Bikarbonat | |
1 tsk | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Linfrö Helt | |
1 dl | Sötmandel Hel | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 dl | Grahamsmjöl | |
0,5 dl | Sirap Mörk | |
2 dl | Havregryn | |
1 dl | Kruskakli | |
4,5 dl | Filmjölk Naturell |
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en brödform (ca 1½ liter) med smör.
Blanda havregryn, vetemjöl, grahamsmjöl, kruskakli, pumpakärnor, linfrö, mandel, bikarbonat och salt i en bunke.
Rör i filmjölk och sirap.
Klicka ner smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler under bakduk.
Skär i skivor och servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt