Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
fyllning | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
4 st | Ägg | |
680 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Raw Cacao Powder | |
450 g | Mörk Blockchoklad | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
2,5 dl | Strösocker | |
botten | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Raw Cacao Powder | |
80 g | Smör | |
1 tsk | Kanel | |
250 g | Digestive original |
Smält smöret till botten, mixa alla ingredienserna till botten och tryck ut i en stor smord springform. Fyllning; Blanda färskost, 1dl socker, cacao, salt och vanilj-socker till en slät smet. Vispa äggen med 1,5dl socker till vitt och fluffigt. Smält chokladen. Vänd ner chokladen, cremefraichen och färskost-blandningen i ägg vispet. Baka i 175 grader ca 60min. Kakan stannar när den svalnar. Blir godare av att stå i kyl en dag eller två. Går utmärkt att frysa.
Servera gärna en god sorbet till eller lättvispad grädde och färskabär.
obs kakan räcker till 16portioner
4 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Raw Cacao Powder EKO Renée Voltaire
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla