Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Teriyakisås | ||
| 4 msk | Råsocker Strö | |
| 3 msk | Mirin | |
| 3 tsk | Majsstärkelse | |
| 1 msk | Honung | |
| 1 tsk | Vitlök | |
| 8 msk | Japansk soja | |
| 1 tsk | Sesamolja | |
| 1,5 tsk | Ingefära Malen | |
| Lax | ||
| 1 msk | Salladslök | |
| 1 msk | Sesamfrö | |
| 1 000 g | Laxfilé | |
Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form och värm ugnen till 200 grader.
Grilla de marinerade laxbitarna i ugnen i ca 13-16 minuter. Medan laxen tillagas, häll över återstående marinad i en kastrull. Koka upp och dra sedan ner värmen. Låt sjuda i 4 minuter. Rör om då och då så inget bränner fast. Hacka salladslök.
När laxen är klar, pensla på såsen, strö över sesamfrön och hackad salladslök.
Servera med nudlar eller ris.
Bild:
http://natashaskitchen.com

273,00 kr /l

217,27 kr /kg

246,33 kr /l

71,19 kr /kg

972,37 kr /kg

172,50 kr /kg

49,00 kr /kg

57,38 kr /kg

111,90 kr /kg

296,67 kr /l

869,35 kr /kg