Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tonfisk | ||
| 400 g | Tonfiskfile | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 0,3 st | Persilja - färsk | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| Sommar sallad | ||
| 30 g | Sockerärta | |
| 20 g | Aprikoser Torkade | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 st | Avokado | |
| 1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 0,3 st | Zucchini | |
| 0,5 st | Spetspaprika | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 0,5 st | Salladslök | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| limeaioli | ||
| 1 st | Ägg | |
| 0,5 dl | Rapsolja | |
| 1 st | Lime | |
| 1 tsk | Dijonsenap | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tonfisken:
Ta fram tonfisken och dela den i 2 delar ca 2 cm tjocka, fin hacka vitlök, spansk peppar och persilja, bland med olja salt och peppar och massera tonfisken i marinaden. Stek sedan tonfisken i en het panna eller lägg på grillen i max 2 min på varje sidan, steker du för länge tenderar den att bli seg och tråkig.
Sommar sallad:
Ta fram en fin serveringsskål. Gröp ur en avokado och hacka sedan i cm stora bitar, skär fina skivor av salladslöken. Sockerärtorna kan du enkelt skölja och blanda ner i skålen. Snitta upp de torkade aprikoserna, zucchinin paprikan och den spansk pepparn. Blanda ner olivolja vitlök och salt och rör lätt om.
Limeaioli:
Dela upp ägg gulan och ägg vitan, i detta recept behöver du bara äggulan men vitan kan du spara och göra maränger av. Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och lime
Smaklig måltid!
Bild:
Pernilla Salkert

1 Tonfiskblock Saku Fryst ca Bergfalk
575,00 kr /st

21,95 kr /st

198,00 kr /kg

246,33 kr /kg

124,75 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
37,95 kr

43,17 kr /kg

134,75 kr /kg

111,60 kr /kg

4,20 kr /st

52,66 kr /kg

217,27 kr /kg

167,80 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

40,56 kr /l

153,26 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg
