Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 2 dl | Standardmjölk | |
| 0,5 st | Hönsbuljong | |
| 1,5 dl | Matlagningsgrädde | |
| 2 msk | Ättiksprit | |
| 400 g | Kycklingfärs | |
| 1 msk | Smör | |
| 0,5 tsk | Majsstärkelse | |
| 170 g | Majskorn | |
| 2 msk | Persilja - färsk | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 2 msk | Strösocker | |
| 0,5 dl | Ströbröd | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 dl | Vatten | |
| 900 g | Potatis Fast | |
Koka potatisen i saltat vatten.
Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.
Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter.
Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70°C. Ta upp biffarna ur stekpannan.
Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan. Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter.
Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.

13,97 kr /l

3,99 kr /l

53,90 kr /l

113,69 kr /kg

60,51 kr /kg

21,95 kr /st

62,78 kr /kg

4,20 kr /st

22,17 kr /kg

20,50 kr /l

145,00 kr /kg

57,38 kr /kg

22,50 kr /kg

44,88 kr /kg