Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 2 msk | Vinäger | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| Gratäng | ||
| 400 g | Krossade Tomater | |
| 1 dl | Vatten | |
| 300 g | Penne | |
| 340 g | Majskorn | |
| 1,5 tsk | Strösocker | |
| 1,5 tsk | Chilipulver | |
| 150 g | Riven Gratängost | |
| 4 tsk | Paprikakrydda | |
| 3 tsk | Spiskummin | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1,5 tsk | Salt | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 3 tsk | Torkad oregano | |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Gratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med lite olja och stek löken tillsammans med köttfärsen.
Tacoblandning: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, strösocker och salt. Tillsätt kryddblandningen till köttfärsen. Fräs runt i 1 min.
Tillsätt krossade tomater, majskorn och vatten och låt det puttra ihop 2-3 minuter.
Sila av pastan och blanda med köttfärsen i en stor ugnsfast form. Strö över ost och sätt in i ugnen ca 10 min eller tills osten har fått fin gyllenbrun färg.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och blanda med ½ ask sköljda cocktailtomater. Ringla över lite olja och vinäger och servera till tacogratängen.
Näringsvärde: Kcal: 756, Fett: 34 g, Protein: 45 g, Kolhydrater: 61 g.
Bild:
Linnea Swärd

27,90 kr /kg

75,90 kr /l

99,80 kr /kg

37,18 kr /kg

31,90 kr /kg

60,51 kr /kg

170,00 kr /kg

19,67 kr /kg

153,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

22,50 kr /kg

31,95 kr

31,95 kr

30,50 kr

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

6 000,00 kr /kg