Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rårörda lingon | ||
1 dl | Strösocker | |
200 g | Lingon Fryst | |
Biffar | ||
1 krm | Vitpeppar | |
3 st | Ägg | |
2 dl | Ströbröd | |
3 msk | Vispgrädde | |
1 tsk | Salt | |
1 krm | Strösocker | |
300 g | Kalvfärs | |
Potatismos | ||
25 g | Smör | |
0,5 dl | Mellanmjölk | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
12 st | Potatis för Mos |
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
Dela äggen och blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Blanda noga och ställ färsen svalt.
Skala och koka potatisen. Värm gräddmjölken tillsammans med smöret. Vispa potatisen och den varma gräddmjölken till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur.
Servera med potatismos och rårörda lingon.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla