Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Hollandaise | ||
| 3 dl | Smör | |
| 1 dl | Dragon - torkad | |
| 0,5 st | Citron | |
| 2 msk | Dill - färsk | |
| 3 st | Ägg | |
| 2 st | Schalottenlök | |
| 30 g | Caviar & Stenbitsrom | |
| 3 dl | Rödvinsvinäger | |
| Sparris & Bröd | ||
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 0,2 st | Formfranska | |
Blanda vatten, rödvinsvinäger, schalottenlök, dragon och koka ihop tills ca 1 dl vätska återstår. Sila.
Vispa äggulor, reduktionen och citronsaft till ett fluffigt skum över knappt sjudande vattenbad - det får inte vara för varmt, då koagulerar äggulorna.
Tillsätt det skirade smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Blanda ner dill och rom före servering. Tips om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.
Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.
Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.
om såsen spricker! Ta genast av kastrullen från värmen, lägg i en isbit och vispa kraftigt.
Ta 2 skivor formbröd per 4 portioner. Riv brödet i smulor. Stek det i oljan och tillsätt örterna.
Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Vänd runt den i oljan, salta och peppra. Grilla runt om. Servera den grillade sparrisen med hollandaisesåsen och strö över brödsmulorna.

54,24 kr /kg

697,50 kr /kg

4,20 kr /st

51,80 kr /kg

574,38 kr /kg

239,80 kr /kg

34,50 kr /kg

145,00 kr /kg

3 222,22 kr /kg

139,80 kr /l