Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Mellanmjölk | |
500 g | Blandfärs | |
390 g | Finkrossade Tomater Basilika | |
10 st | Morötter | |
2 st | Bacon Skivat | |
1,5 tsk | Salt | |
400 g | Tagliatelle | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Mejram | |
2 msk | Potatismjöl | |
1 st | Ägg |
Biffar Blanda köttfärs, ägg, salt, potatismjöl, svartpeppar, mjölk, basilika eller mejram. Rulla bollar av färssmeten i valfri storlek. Linda sedan bacon runt varje biff, ju mindre bollar desto fler baconskivor behövs. Vanligen blir två paket lagom. Placera biffarna i en ungssäker form, inget matfett behövs.
225 grader i ugnen i 25-30 minuter.
Tomatsås Värm de krossade tomaterna i en kastrull.
Servera kalasbiffarna med färsk basilika, pasta, tomatsås och grönsaker (förslagsvis gurka, tomater och morötter)
Smaklig måltid
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
1 Krossade Tomater Örter Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens