Gå vidare till huvudinnehåll
Kalasbiffar med bacon och tomatsås
Hemmakock

Kalasbiffar med bacon och tomatsås

30 minEnkelt
304,60 kr
4 portioner 44,86 kr per portion
Enkel köttfärsrätt som kan anpassas både till vardag och helg. Baconet ger en extra smak till färsbiffarna.

0,5 stGurka
2 dlMellanmjölk
500 gBlandfärs
390 gFinkrossade Tomater Basilika
10 stMorötter
2 stBacon Skivat
1,5 tskSalt
400 gTagliatelle
2 tskBasilika - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskMejram
2 mskPotatismjöl
1 stÄgg
Instruktioner
1

Biffar Blanda köttfärs, ägg, salt, potatismjöl, svartpeppar, mjölk, basilika eller mejram. Rulla bollar av färssmeten i valfri storlek. Linda sedan bacon runt varje biff, ju mindre bollar desto fler baconskivor behövs. Vanligen blir två paket lagom. Placera biffarna i en ungssäker form, inget matfett behövs.

225 grader i ugnen i 25-30 minuter.

Tomatsås Värm de krossade tomaterna i en kastrull.

Servera kalasbiffarna med färsk basilika, pasta, tomatsås och grönsaker (förslagsvis gurka, tomater och morötter)

Smaklig måltid