Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Botten | ||
250 g | Digestive original | |
150 g | Smör | |
Fyllning | ||
200 g | Hallon Färska, (3 dl) | |
1 st | Citron | |
100 g | Vit Blockchoklad | |
2 dl | Strösocker | |
2 st | Ägg | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
400 g | Färskost Naturell |
Mixa kexen till botten i en matberedare. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cmi diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Färskost Original 21% 200g Philadelphia