Halloncheesecake med vit choklad
Hemmakock

Halloncheesecake med vit choklad

3 tEnkelt
234,10 kr
10 portioner16,68 kr per portion
En fantastisk halloncheesecake med vit choklad, mums!

Botten
250 gDigestive original
150 gMat & Bak Smör
Fyllning
200 gHallon Färska, (3 dl)
1 stCitron
100 gVit Blockchoklad
2 dlStrösocker
2 stÄgg
3 dlCreme Fraiche Naturell
400 gFärskost Naturell
Instruktioner
1

Mixa kexen till botten i en matberedare. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cmi diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

3

Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.

4

Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.

5

Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter.

6

Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.