Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Köttfärspaj | ||
| 100 g | Körsbärstomater | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 390 g | Passerade Tomater | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 1 krm | Salt | |
| 150 g | Riven Gratängost | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 st | Gul lök | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 230 g | Smördeg | |
| 1 tsk | Torkad oregano | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| Sallad | ||
| 30 g | Salladsmix | |
| 0,5 st | Gurka | |
Värm ugnen till 200 grader.
Köttfärsfyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, paprikapulver, oregano, basilika, salt och peppar och stek i ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs samman i 1 min. Tillsätt balsamvinäger och passerade tomater och låt såsen puttra på medelvärme i 10 min. Rör om då och då. Tillsätt finhackad basilika.
Klä en springform med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Tillsätt köttfärsfyllningen i pajskalet och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Halvera tomaterna. Ta ut pajen och fördela tomaterna över pajen. Strö över lite salt och peppar på tomaterna och sätt in pajen i ugnen i ytterligare 20 min.
Sallad: Skölj och skiva gurkan och blanda med salladen i en skål.
Servera köttfärspajen tillsammans med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 732 kcal, 41 g protein, 46 g fett, 37 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir

111,80 kr /kg

39,74 kr /kg

170,00 kr /kg

179,67 kr /kg

19,75 kr /kg

144,00 kr /kg

123,80 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

85,00 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

119,75 kr /kg

217,27 kr /kg

33,95 kr

29,17 kr /kg

131,90 kr /l

34,95 kr

31,95 kr
