Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 dl | Rapsolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 dl | Råsocker Strö | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Dill - färsk | |
| 300 g | Aubergine | |
| 0,5 dl | Senap Ljus | |
| 0,5 dl | Senap Grovkornig | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 0,5 st | Purjolök | |
Skala auberginen och skär den i mindre bitar.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och låt aubergine bitarna sjuda i ca 2 minuter. De får inte bada för länge, då blir de alldeles för mosiga.
Häll bort vattnet och skölj auberginebitarna i kallt vatten. Pressa sedan ut så mycket vatten som möjligt ur dem.
Rör ihop de två senapssorterna, rårörsocker, rapsolja, vinäger, finhackad dill, 1 dl strimlad purjolök, salt och svartpeppar i en skål.
Vänd ner auberginen och du har din alldeles egna auberginesill med senap.
Recept från boken "Välkommen till Vegoriket", Massolit Förlag.
Bild:
Linus Hallgren

597,50 kr /kg

105,27 kr /kg

97,73 kr /kg

41,90 kr /kg

38,42 kr /kg

1 Rapsolja Kallpressad EKO/KRAV
99,90 kr /l

1 014,71 kr /kg

49,00 kr /kg

29,17 kr /kg

139,80 kr /l