Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Smörslungade sockerärter | ||
| 2 krm | Flingsalt | |
| 150 g | Sockerärta Färsk | |
| 1 msk | Smör | |
| Till servering | ||
| 1 kg | Potatis Fast | |
| Kokt torsk | ||
| 0,5 tsk | Flingsalt | |
| 2 msk | Fiskfond | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 5 dl | Vatten | |
| Ägg- och persiljesås | ||
| 2 dl | Standardmjölk | |
| 1,5 dl | Fiskbuljong | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 2 msk | Vetemjöl | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.
Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt sedan koka på medelhög värme i ca 7 minuter. Låt äggen svalna i kallt vatten innan du skalar dem.
Koka upp vatten med fond eller buljongtärning. Dela fisken i bitar och lägg ner den. Låt sjuda under lock i ca 2 minuter. Dra kastrullen åt sidan.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, grädden och lite kokspad från fisken. Låt koka under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan och rör ner i såsen. Eller gör som jag om ni har äggallergiker i familjen- servera ägghacket bredvid.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i 1 minut. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg upp i en skål och låt en rejäl klick smör glida ner.
Servera fisken med ägg- och persiljesåsen, kokt potatis och de smörslungade sockerärterna.

246,33 kr /kg

16,48 kr /kg

179,88 kr /kg

13,97 kr /l

4,20 kr /st

21,95 kr /st

69,00 kr /l

167,80 kr /kg

145,00 kr /kg

230,56 kr /l

3,99 kr /l

8,98 kr /kg

34,50 kr