Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 150 g | Citron | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Dill - färsk | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| Pasta | ||
| 60 g | Salladslök | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 200 g | Lax Kallrökt | |
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 0,5 msk | Smör | |
| 400 g | Spaghetti | |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och grovhacka gul lök och skölj och strimla vårlöken. Skär bort den nedersta delen på sparrisen och dela dem sedan i 3 bitar.
Sås: Blanda ihop creme fraiche med citronskal och citronsaft från 1 citron, grovhackad dill, salt och peppar i en skål.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Fräs gul lök, vårlök och sparris hastigt i lite smör i en varm panna. Salta och peppra lite försiktigt. Häll av på en tallrik.
Sila av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt creme fraichesåsen och blanda om ordentligt. Tillsätt sedan lax och grönsaksfräset. Blanda om och lägg upp i djupa tallrikar.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 500 kcal, 22 g protein, 20 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

54,24 kr /kg

697,50 kr /kg

69,90 kr /l

95,60 kr /kg

19,67 kr /kg

496,67 kr /kg

239,80 kr /kg

25,95 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg