Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
400 g | Getost, Chevre | |
150 g | Valnötter | |
120 g | Salladsmix | |
1 kg | Rödbetor Färsk | |
1 st | Rödlök | |
Från ditt skafferi | ||
2 tsk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt 1 msk olivolja samt salt och peppar efter smak. Blanda om och rosta rödbetorna i ugnen i ca 35-40 min.
Skala och finstrimla lök och blanda med salladen. Tillsätt 1 msk olivolja och vit balsamvinäger.
Skär getosten i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Sätt in getosten i ugnen över rödbetorna när det återstår 20 min av rödbetornas ugnstid.
Rosta valnötterna i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt 0,5 msk honung och blanda om. Stäng av värmen.
Lägg upp salladen på ett fat eller tallrikar och toppa med rostade rödbetor, varm chévreost och valnötter. Ringla över 0,5 msk honung och krydda med lite salt och peppar efter smak. Ät och njut!
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt