Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 3 dl | Strösocker | |
| 1 msk | Vaniljsocker | |
| 1 krm | Salt | |
| 3 st | Ägg | |
| 1 dl | Kakao | |
| 150 g | Smör | |
| 3,5 dl | Vetemjöl | |
Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.
Recept ur boken ”Bästa Kladdkakorna” skriven av Mia Öhrn (Massolit förlag).
Tänk på att tiden i ugnen påverkas av om du byter antal portioner.
Bild:
Stellan Herner

4,20 kr /st

249,75 kr /kg

22,50 kr /kg

137,19 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg