Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 1 st | Romansallat | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 320 g | Tortilla | |
| Chiligryta | ||
| 4 msk | Kalvfond Buljong | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 msk | Chipotlepasta | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 st | Lagerblad | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 33 cl | Alkoholfri öl | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 msk | Färsk ingefära | |
| Guacamole | ||
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 st | Avokado | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
Chiligryta: Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
Fräs färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och spiskummin och fräs ytterligare i 2 min. Tillsätt chipotlepasta, tomatpuré, öl, köttfond och lagerblad och låt chiligrytan puttra i ca 15 min. Smaka av med salt.
Guacamole: Mixa avokadoköttet med citronsaft, riven vitlök, honung och olja till en slät guacamole. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat. Lägg upp yoghurten i en skål och grovhacka koriandern.
Servera chiligrytan i tortillabröd med sallad, guacamole, yoghurt och koriander.
Näringsvärde: 740 kcal, 32 g protein, 40 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

105,28 kr /kg

269,50 kr /kg

44,50 kr /kg

49,84 kr /kg

153,00 kr /kg

19,67 kr /kg

279,50 kr /kg

50,00 kr /l

139,75 kr /kg

54,24 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

230,56 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

3 737,50 kr /kg

30,50 kr

119,75 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

111,90 kr /kg