Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 msk | Sesampasta | |
2 krm | Salt | |
3,5 msk | Valnötsolja | |
1 st | Citron | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Sallad | ||
1,5 dl | Valnötter | |
250 g | Spenat Blad | |
2 st | Avokado | |
1,5 dl | Hallon | |
0,5 dl | Pumpakärnor | |
300 g | Rödkål Färsk | |
1,5 dl | Blåbär |
Skölj spenaten, hacka valnötterna grovt. Skala och dela avokadon i strimlor. Rosta pumpafröna i en torr stekpanna några minuter.
Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin. Blanda ihop salladen eller montera snyggt på varje tallrik. Blanda ihop 2 matskedar citronsaft, 3,5 matskedar valnötsolja, 1 matsked sesampasta. Salta och peppra och ringla sedan dressingen över salladen.
Näringsvärde: 344 kcal, 6,2 g protein, 30,5 g fett, 9,3 g kolhydrater
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hallon Frysta 750g Magnihill
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill