Gå vidare till huvudinnehåll
 Chicky Pack med ratatouille och råstekt potatis

Chicky Pack med ratatouille och råstekt potatis

40 minEnkelt
387,60 kr
1 portion 159,05 kr per portion
Chicky Pack med ratatouille och råstekt potatis

Sås
2 mskOlivolja
1 stCitron
2 dlCreme Fraiche Naturell
Råstekt potatis
1 mskOlivolja
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
1 kgPotatis
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
600 gKycklingfile Fryst
1 mskSmör
Ratatouille
0,5 stPersilja - färsk
1 stRöd Paprika
1 mskVitvinsvinäger
3 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 stZucchini
1 stAubergine
1 tskTimjan - torkad
50 gKörsbärstomater
1 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra. Baka klart i ugn på 150 grader tills innertemperaturen nått 70 grader.

2

Tärna paprika, zucchini och aubergine, ursalta zucchini och aubergine genom att salta och låta ligga ca 30 min.

3

Fräs vitlök tillsammans timjan i några minuter. Tillsätt sen aubergine och zucchini och fräs i ca 10 minuter.

4

Tillsätt paprika och fräs tillsammans med tomatpuré och tomaterna. Salta och skvätt över vitvinsvinäger. Koka på svag värme i ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och skuren persilja.

5

Skiva potatisen i tunna skivor och stek i smör och olja i omgångar så inte stekpannan blir för full. Stek ca 10 minuter. Lägg potatisen i en ugnsform och baka i ca 5 minuter på 200 grader. Salta och peppra.

6

Vispa ihop crème fraiche med citronskal och lite olivolja.

7

Servera kycklingen tillsammans med ratatouille, råstekt potatis och citroncrème fraiche.