Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1,5 tsk | Kinesisk soja | |
| 300 g | Nötfärs | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 dl | Rött matlagningsvin | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 340 g | Spaghetti | |
| 4 msk | Oxfond | |
| 4 st | Morötter | |
| 1 st | Gul lök | |
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 st | Lagerblad | |
| 150 g | Pancetta | |
| 1 msk | Smör | |
| 400 g | Krossade Tomater | |
| Vuxentwist | ||
| 1 dl | Riven Pecorinoost | |
| 0,5 st | Färsk timjan | |
| 1 msk | Olivolja | |
Börja barnvarianten så här: riv gul lök och vitlök fint.
Värm lite smör eller olja i en stor gryta. Fräs grönsakerna med köttfärsen ordentligt.
Tillsätt krossade tomater, fond, lagerblad, honung, soja, tomatpure´, matlagningsvin och vatten. Koka upp. Låt koka under lock på medelvärme 25-30 min.
Tillsätt örtkryddorna och smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och lägg i en klick smör.
Tärna pancettan (eller bacon) och stek den knaprig i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och riv morötterna. Servera spaghettin med köttfärssåsen, pancettan, rivna morötter och cocktailtomater.
Vuxentwist på slutet: ta undan hälften av den kokta spaghettin och köttfärssåsen från receptet. Värm köttfärssåsen och lägg i 100 g av den stekta pancettan, 150 g cocktailtomater och ungefär 3 rivna morötter. Blanda i spaghettin och vänd runt.
Toppa pastan med riven pecorino och färsk timjan. Avsluta gärna med några droppar god olivolja och nymalen svartpeppar.

153,00 kr /kg

25,95 kr /kg

13,95 kr /kg

19,67 kr /kg

99,80 kr /kg

349,75 kr /kg

37,18 kr /kg

413,00 kr /kg

134,75 kr /kg

34,50 kr

67,90 kr /l

111,90 kr /kg

135,80 kr /l

29,17 kr /kg

230,56 kr /l

119,75 kr /kg

33,95 kr

217,27 kr /kg

3 737,50 kr /kg

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l