Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tomatsallad | ||
| 0,5 st | Rödlök | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Rödvinsvinäger | |
| 0,25 st | Basilika - färsk | |
| 6 st | Vanliga Tomater | |
| Betor i brynt salviasmör | ||
| 100 g | Smör | |
| 1 st | Salvia - färsk | |
| 1 kg | Rödbetor Färsk | |
| Entrecote | ||
| 1 kg | Entrecote | |
Värm ugnen till 100 grader. Salta och peppra köttet ordentligt. Hetta upp en stekpanna tills den nästan glöder. Tillsätt olja och sedan köttet. Stek hårt som attan runt om. Klicka i smör och skeda det gärna över köttet. Baka klart i ugnen till 58 grader (56 grader för de djärva) i innertemperatur. Låt köttet vila 10-15 minuter. Skiva upp det sedan i 4 feta bitar. Koka betorna mjuka i saltat vatten ca 25 minuter. Skala dom sedan försiktigt. Bryn smöret tillsammans med salvian. Lägg betorna i smöret. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och skiva löken. Blanda tomater, lök, vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Lägg på basilikan precis före servering.
Bild:
Magnus Skoglöf

30,00 kr /kg

179,67 kr /kg

73,90 kr /kg

26,95 kr /st

19,95 kr /kg

508,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

139,80 kr /l

145,00 kr /kg