Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Peach Melba | ||
| 500 g | Hallonsorbet | |
| 200 g | Persika Konserverad | |
| 125 g | Hallon Färska | |
| 0,25 st | Mynta - färsk | |
| 500 g | Mangosorbet | |
| 2 msk | Citron, ca 0,5 st | |
| 400 ml | Kokosgrädde | |
| Veganska maränger | ||
| 380 g | Kikärtor Kokta | |
| 0,5 tsk | Vaniljsocker | |
| 1,5 dl | Strösocker | |
| 1 msk | Citron, ca 0,25 st | |
| Kanderade pistagenötter | ||
| 40 g | Pistagenötter | |
| 1 tsk | Sirap Agave | |
Veganska maränger: Värm ugnen till 100 grader.
Sila av spadet från kikärtorna. Häll 1½ dl kikärtsspad, ½ tsk citronjuice och vaniljsocker i en bunke.
Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ tim. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 1 tim på eftervärme.
Grovhacka nötterna och rosta i en torr stekpanna. Tillsätt agavesirap och blanda om. Lägg över nötterna på bakplåtspapper och låt svalna.
Vispa kokosgrädden i ca 10 min. Den behöver vara väl kyld. Tillsätt rivet citronskal från ½ citron.
Skär 2 st persikohalvor i mindre klyftor. Skölj hallonen.
Montering: Ta fram tallrikarna och lägg upp kulor av hallonsorbet, mangosorbet och kokosgrädde i en cirkel. Dekorera med persikoklyftor, hallon, kanderade nötter, maränger och myntablad.
Tips inför tillagning: Gör gärna maränger en dag i förväg och förvara torrt. Kyl kokosgrädden väl. Lägg tallrikarna i frysen 30 min innan servering.
Bild:
Nurlan Emir

129,90 kr /l

43,03 kr /kg

51,95 kr

269,50 kr /kg

55,00 kr /l

48,18 kr /kg

63,80 kr /l

50,00 kr /kg

299,50 kr /kg

119,90 kr /kg

137,19 kr /kg

22,95 kr /kg