Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping och tillbehör till soppan | ||
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Baguette | |
120 g | Rostade Edamamebönor | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Recept 1: Sojabakad laxfilé med rotfrukter | ||
100 g | Färsk ingefära | |
4 st | Rödlök | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 kg | Potatis Fast | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
4 msk | Olivolja | |
500 g | Palsternacka | |
2 tsk | Chiliflakes | |
1,5 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Salt | |
500 g | Rotselleri | |
500 g | Morötter | |
Recept 2: Rostad rotfruktsoppa med timjan | ||
1 msk | Vitvinsvinäger | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Färsk timjan | |
2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 l | Vatten | |
3 krm | Svartpeppar | |
Fetaostdipp | ||
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Salt | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Honung Flytande | |
150 g | Fetaost | |
2 tsk | Olivolja | |
0,5 msk | Färsk timjan |
Recept 1: Sojabakad laxfilé med rotfrukter och fetaostdipp, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.
Rostade rotfrukter: Skala och tärna rotfrukter och rödlök. Skala och riv ingefära. Blanda alltsammans i bunken och tillsätt chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, peppar och olja. Fördela rotfrukterna på två plåtar och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Fetaostdipp: Mixa samman fetaost, creme fraiche, honung, olivolja, repade timjanblad, salt och peppar till en slät dipp.
Rostade rotfrukter: Ta ut rotfrukterna ur ugnen. Spara hälften av de rostade rotfrukterna till recept 2.
Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar, toppa med laxkuber och servera med fetaostdipp.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av de rostade rotfrukterna.
Recept 2: Rostad rotfruktsoppa med timjan och bönkrisp, 10 min tillagning. Ta fram de rostade rotfrukterna från recept 1.
Rotfruktssoppa: Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger. Tillsätt de rostade rotfrukterna och låt soppan koka upp.
Tillsätt creme fraiche och repade timjanblad och mixa soppan slät. Smaka av soppan med salt och peppar.
Topping: Blanda creme fraiche med pressad vitlöksklyfta och en nypa salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och ringla över lite vitlökssås. Toppa soppan med grovhackade rostade edamamebönor, några droppar olivolja och en timjankvist. Servera med ett gott bröd
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel