Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 msk | Lingonsylt | |
| 2 st | Palsternacka | |
| 1 msk | Smör | |
| 0,25 st | Färsk timjan | |
| 1 msk | Enbär | |
| 1,2 kg | Älgstek | |
| 5 msk | Messmör | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 2 st | Gul lök | |
| 1 dl | Lingon | |
| 7 dl | Vatten | |
| 4 st | Lagerblad | |
| 6 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
| 4 st | Vanliga morötter | |
| 50 cl | Porter | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 200 g | Kantareller | |
| 2 tsk | Salt | |
Skala och hacka löken. Skala och skär morötter och palsternacka i lagom stora bitar.
Skär älgköttet i grytbitar och fräs i smöret och oljan så att det får färg runt om. Hiva i löken och fräs ytterligare en liten stund. Häll på vatten, viltfond, porter och kryddor. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1,5 timme eller tills köttet är mört.
Lägg nu i morötter och palsternacka, slå på grädden, messmöret och sylten och låt sjuda i ytterligare cirka 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Medan grytan kokar klart steker du kantarellerna i torr panna så att vätskan går ur, tillsätt sedan 1 msk smör och smaka av med salt och peppar.
Toppa den färdiga grytan med smörstekta kantareller, färska lingon och timjankvistar
Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Bokes ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman
Bild:
Erica Wessman

87,80 kr /kg

33,90 kr /kg

134,75 kr /kg

30,50 kr

399,00 kr /kg

102,71 kr /kg

69,00 kr /l

19,67 kr /kg

133,11 kr /kg

230,56 kr /l

13,95 kr /kg

45,90 kr /l

559,67 kr /kg

145,00 kr /kg

40,56 kr /l

3 737,50 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg
