Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 400 g | Vanliga morötter | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 2 krm | Salt | |
| Sås | ||
| 0,5 st | Citron | |
| 1,5 dl | Vispgrädde | |
| 2 tsk | Japansk soja | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 2 tsk | Honung | |
| Färsbiffar | ||
| 100 g | Vanliga morötter | |
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Smör | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,5 dl | Vispgrädde | |
| 1 st | Gul lök | |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill. Skala morötterna (1 morot sparar du till färsen) och skär dem i stavar. Koka morötterna tillsammans med potatisen de sista 5 minuterna.
Biffar: Blanda färsen med finhackad lök, riven morot, salt, peppar och grädde till en jämn färs. Forma 8 biffar. Stek dem i olja och smör i en varm stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
Sås: Tvätta och riv skalet från citronen och skölj och hacka gräslöken. Lägg åt sidan till servering.
Tillsätt grädden i pannan. Krydda med soja, honung och saften från 1/2 citron. Låt skyn koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och gräslök.
Servera biffarna med sås, potatis och morötter.
Bild:
Linnea Swärd

13,95 kr /kg

22,17 kr /kg

54,24 kr /kg

69,00 kr /l

21,95 kr /st

157,90 kr /kg

19,67 kr /kg

29,17 kr /kg

296,67 kr /l

111,90 kr /kg

1 014,71 kr /kg

129,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l